Faq

Cum comand

 

Se pot comada articole fie folosind formularul din cadrul site-ului, fie trimitand un e-mail la adresa contact@vintagewardrobe.ro  in care sa specificati codul articolului, numele si adresa dvs, precum si data la care doriti sa fie expediat coletul.
Mai multe detalii gasiti in sectiunea "Cum cumpar".


Terminologie

Termenii folositi pentru descrierea conditiei unui articol vintage sunt:

1. stare perfecta - articolul nu are defecte, conservand conditia produsului original; in aceasta categorie intra si produsele care nu au fost niciodata purtate dar si articole care au fost purtate insa nu au urme vizibile si/sau defecte.
2. stare aproape perfecta - articolul prezinta foarte vagi semne de purtare, fiind totusi in perfecta stare din toate punctele de vedere. Intra aici defecte care nu afecteaza utlizarea articolului, nefiind vizibile la purtare.
3. stare excelenta - articolul nu prezinta nici un defect major, fiind totusi vizibil ca a mai fost utilizat. 
4. stare foarte buna - articolul este perfect purtabil, putand prezenta defecte minore (pete pe interior, mici defecte de structura) sau urme de purtare / vechime usoare sau foarte usoare.
5. stare buna - articolul este purtabil, dar necesita reparatii (nasturi lipsa, mici zgarieturi etc) sau are urme de vechime / purtare vizibile.
6. "asa cum este" - atunci cand apare aceasta eticheta in dreptul unui articol, inseamna ca articolul nu se incadreaza in nici una dintre categoriile de mai sus, nefacandu-se aprecieri asupra starii lui si fiind oferit spre vanzare ca atare. defectiunile vor fi comunicate in prealabil clientului. in general aceasta eticheta se aplica articolelor de dinainte de 1920, conservarea lor in perfecta stare fiind aproape imposibila.

 
in functie de vechimea articolelor, folosirea etichetelor de "stare" poate varia.


Nelamuriri privind "starea": va rog sa tineti cont ca articolele de pe site, in marea lor majoritate, sunt piese vintage, cu o vechime de minim 20 de ani. Deci "perfect' nu inseamna "nou, cu eticheta". In rarele cazuri cand un articol este nou, acest lucru va fi precizat.

Toate articolele (cu exceptia anumitor piese din blana si piele sau a articolelor in care acest lucru este in mod expres expirmat la capitolul "stare") sunt curatate inainte de a fi expediate. Articolele insa nu sunt "smoke free": desi sunt conservate in dressing-ul personal si izolate in huse pot avea miros de tutun deoarece sunt fumatoare. Va rog sa tineti seama si de acest posibil aspect inainte de a comanda.Masuri 


In ceea ce priveste articolele vintage, masurile pot varia extrem de mult nu doar de la o epoca la alta, ci si de la tara la tara sau in functie de producator.
Relevante in definirea masurilor unui produs vor fi: dimensiunea bustului (exprimata in centimetri), dimensiunea taliei, dimensiunea soldurilor, largimea manecii/mansetei, largimea gulerului, lungimea curelelor, precum si lungimea articolului in sine.


Pe site exista si "echivalarea masurilor": acesta este facuta respectand tabelul de masuri international, insa aceasta echivalare este orientativa. Va rog sa controlati si masurile exprimate in centimetri la fiecare articol in parte si sa tineti cont de faptul ca nu se accepta retururi pe acest motiv.
Toate aceste date vor fi furnizate in cazul fiecarui articol postat in parte, impreuna cu masura indicata pe eticheta, in cazul in care aceasta exista.

Mai multe detalii gasiti la capitolul "Terminologie".
Nelamuriri privind masurile: masurile in centimetri sunt precise si verificate, masurile de la "echivalare masuri" sunt estimative. Rugamintea mea este sa verificati inainte de a comanda, inclusiv tabelul international de masuri. Faptul ca un articol este posibil sa nu va vina va asigur ca nu se datoreaza unei erori de masurare de pe site.Site


Din pacate acest site nu are caracter permanent, resursele fiind limitate. Vanzarile pe acest site au caracter ocazional si se vor incheia o data cu epuizarea lucrurilor de care doresc sa ma despart din garderoba personala.
Acesta este un site personal, iar vanzarea articolelor se face respectand urmatoarele articole din codul fiscal
:art. 42 venituri neimpozabileîn înţelesul impozitului pe venit, următoarele venituri nu sunt impozabile:g) veniturile primite ca urmare a transferului dreptului de proprietate asupra bunurilor imobile şi mobile din patrimoniul personal, altele decât câştigurile din transferul titlurilor de valoare, precum şi altele decât cele definite la cap. viii1;
si :
art. 78 definirea veniturilor din alte surse(2) venituri din alte surse sunt orice venituri identificate ca fiind impozabile, care nu se încadrează în categoriile prevăzute la art. 41 lit. a) - h), altele decât veniturile neimpozabile în conformitate cu prezentul titlu, precum şi cele enumerate prin normele metodologice elaborate în aplicarea prezentului articol.norme:152. în aplicarea art. 78 alin. (2) din codul fiscal, în această categorie se includ, de exemplu, următoarele venituri realizate de persoanele fizice:- veniturile obţinute de persoanele fizice din valorificarea prin centrele de colectare a deşeurilor de metal, hârtie, sticlă şi altele asemenea şi care nu provin din gospodăria proprie;

Articolele prezentate aici fac parte din colectia mea personala si nu au fost achizitionate cu scopul de a fi vandute insa din pacate lipsa spatiului (si dorinta de a avea posibilitatea de a-mi lua noi piese pentru colectie) ma determina sa renunt la ele.
Insa ma bucur ca vor ajunge pe maini bune, la alti iubitori de vintage care se vor bucura de ele.


Varia


Nu acceptam niciun fel de oferte de articole second hand nici pe mail, nici telefonic.
Nu facem schimburi.
Nu imi cereti diverse masuri la articole, fiecare piesa este unica, nu exista dubluri.
Nu ini cereti mai multe articole de acelasi fel deoarece nu exista stocuri.
Nu imi cereti sa va realizez o piesa sau alta: articolele sunt vintage si sunt originale, nefiind facute de mine (ci doar colectionate de mine de-a lungul timpului).
Nu imi cereti articole deja vandute sau rezervate, nu am de unde sa va gasesc altele la fel.


Nelamuriri privind "varia": prin culori, in tabel, se inteleg culorile articolului din fotografie (care, de la flash, pot varia), nu mai multe articole de diverse culori. Fiecare articol este unic.
Si, cel mai important, pentru cei care ma contacteaza telefonic: respectati orele indicate pe site.


Nelamuriri privind "telefonul": prin orele indicate pe site se inteleg exact acele ore indicate pe site, respectiv 11-14 si 18-23.
In momentul in  care comandati un articol sau mai multe de pe site, se considera ca ati luat la cunostinta si ati fost de acord cu conditiile de mai sus.