Terminologie

TERMINOLOGIE

TERMENII FOLOSITI PENTRU DESCRIEREA CONDITIEI UNUI ARTICOL SUNT:

1. STARE PERFECTA - articolul nu are defecte vizibile, conservand conditia produsului original; in aceasta categorie pot intra si produsele care nu au fost niciodata purtate dar si articole purtate, care nu au urme care sa afecteze starea originala a articolului.

2. STARE APROAPE PERFECTA - articolul prezinta foarte vagi semne de purtare, fiind totusi in perfecta stare din toate punctele de vedere.

3. STARE EXCELENTA - articolul nu prezinta nici un defect ireparabil, fiind totusi vizibil ca a mai fost utilizat. Majoritatea articolelor mai vechi de anii '80 se incadreaza in aceasta stare chiar daca nu au niciun defect si/sau nici urme vizibile de purtare.

4. STARE FOARTE BUNA - articolul este perfect purtabil, putand prezenta defecte minore (pete pe interior, mici defecte de structura, urme de vechime si purtare varii).

5. STARE BUNA - articolul este purtabil, dar necesita reparatii (nasturi lipsa, mici zgarieturi etc).

6. "ASA CUM ESTE" - atunci cand apare aceasta eticheta in dreptul unui articol, inseamna ca articolul nu se incadreaza in nici una dintre categoriile de mai sus, nefacandu-se aprecieri asupra starii lui si fiind oferit spre vanzare ca atare. Defectiunile vor fi comunicate in prealabil clientului. In general aceasta eticheta se aplica articolelor de dinainte de 1920, conservarea lor in perfecta stare fiind aproape imposibila.

 

ATENTIE

In functie de perioadizare, aceste stari pot varia.

In cazul in care eventualele defecte nu sunt mentionate pe site, va rog sa cereti detalierea pe adresa de email afisata INAINTE  de comandarea articolului dorit.

Din pacate acest magazin nu are caracter permanent, resursele fiind limitate. Vanzarile pe acest site au caracter ocazional si se vor incheia o data cu epuizarea lucrurilor de care doresc sa ma despart din garderoba personala.

 

 

EXPLICATII PRIVIND TABELUL


  1. DESCRIERE –prezentarea articolului
  2. MASURI – masurile articolului, luate cu metrul de croitorie. La articolele de imbracaminte: gat – circumferinta gulerului; bust – circumferinta bustului, talie – circumferinta taliei; sold – circumferinta soldului; lungime – lungimea articolului, cu precizarea umar tiv sau fara precisare atunci can lungimea e luata pe spate, lungimea manecii – maneca este masurata de la cubatura, in cazul in care aceasta esista; in caz contrar, se urmareste forma articolului.
  3. DETALII – amanunte relevante privind formele de inchidere, modul de realizare, ornamentele etc.
  4. MATERIAL – materialul din care este confectionat articolul fie conform etichetei, fie (in cazul in care aceasta lipseste) conform expertizei de specialitate
  5. BRAND / PROVENIENTA - numele producatorului mentionat pe eticheta; in cazul in care aceasta nu exista, articolul va figura cu brand “necunoscut” sau, in functie de alte detalii certe, ca “realizat manual”. Provenienta se refera la locul de unde a fost achizitionat fiecare articol in parte si serveste in principal la la sistematizarea articolelor.
  6. STARE – starea in care se afla articolul; mai multe amanunte despre acest punct pot fi gasite in fragmentul referitor la “Stare”.
  7. CULORI – culorile articolelor vor fi prezentate detaliat pentru a nu esista confuzii provocate de calitatea fotografiilor sau de flash.
  8. PRET - cu cateva exceptii, pretul este exprimat in RON si nu contine taxele de expediere.

 

Varia


Nu acceptam niciun fel de oferte de articole second hand nici pe mail, nici telefonic.
Nu facem schimburi.
Nu imi cereti diverse masuri la articole, fiecare piesa este unica, nu exista dubluri.
Nu ini cereti mai multe articole de acelasi fel deoarece nu exista stocuri.
Nu imi cereti sa va realizez o piesa sau alta: articolele sunt vintage si sunt originale, nefiind facute de mine (ci doar colectionate de mine de-a lungul timpului).
Nu imi cereti articole deja vandute sau rezervate, nu am de unde sa va gasesc altele la fel.


Nelamuriri privind "varia": prin culori, in tabel, se inteleg culorile articolului din fotografie (care, de la flash, pot varia), nu mai multe articole de diverse culori. Fiecare articol este unic.
Si, cel mai important, pentru cei care ma contacteaza telefonic: respectati orele indicate pe site.


Nelamuriri privind "telefonul": prin orele indicate pe site se inteleg exact acele ore indicate pe site, respectiv 11-14 si 18-23.
In momentul in  care comandati un articol sau mai multe de pe site, se considera ca ati luat la cunostinta si ati fost de acord cu conditiile de mai sus.

Fapt divers

Atat parti din descrierea site-ului cat si (integral!) capitolul "Varia" de mai sus apar, cu nonsalanta, plagiate in descrierea altor site-uri (cu pretentii vintage). Cred ca o opinie asupra autenticitatii si originalitatii lor, la modul general, nici macar nu mai este necesar sa fie exprimata din moment ce anumite persoane nici macar nu au o idee precisa despre ceea ce, teoretic, le pasioneaza.